Srpskohrvatski

Juriš na Rafah: Njemački kancelar Scholz podržava genocid koji provodi Izrael

Ovaj je članak izvorno objavljen na X-u (bivši Twitter).

Njemačka vladajuća klasa igra ključnu ulogu u genocidu nad Palestincima. Licemjerna „upozorenja“ njemačkog kancelara Scholza i drugih vodećih političara o napadu na Rafah ne mogu sakriti tu činjenicu.

Johannes Stern govori na demonstracijama u Berlinu

U istom intervjuu za RND u kojem je Scholz prolio krokodilske suze zbog „nevjerojatnih ljudskih gubitaka nevinih civila“ u Gazi, branio je izraelsku ratnu politiku i jasno dao do znanja da će se isporuke njemačkog oružja Izraelu nastaviti nesmanjenom brzinom.

Na pitanje postoji li „crvena linija vis-à-vis Izraela i kada bi potpora mogla postati manja“, Scholz je objasnio: „Bili smo vrlo jasni od početka i zato želim ovo ponoviti... Izrael ima pravo da se brani i bori protiv Hamasa.“

Odbacio je moguće ograničenje isporuka njemačkog oružja Izraelu, koje su se od početka genocida više nego udeseterostručile, uz cinični argument da oružje koje isporučuje Berlin ne može imati „nikakvog negativnog učinka“.

Ovo je kriminal prvog reda! Od početka genocida, izraelska vojska već je ubila preko 35,000 Palestinaca – uključujući više od 13,000 djece. Više od 78,000 ljudi je ozlijeđeno, mnogi od njih teško.

Gaza je gotovo potpuno uništena, glad i bijeda haraju. S napadom koji se sada odvija na Rafah, gdje su stotine tisuća izbjeglica zbijene zajedno, genocid nad Palestincima se gura do krajnosti.

U raspravi RND-a, Scholz je ponovno osudio protivljenje Izraelu i genocidu kao antisemitizam. Ovo okreće svijet naglavačke. Antisemiti nisu studenti i radnici koji prosvjeduju protiv genocida i rata – uključujući mnoge Židove.

Vladajuća klasa ponovno se oslanja na svoje fašističke tradicije: podupire genocid, potiče rasizam, uspostavlja policijsku državu i vodi rat za imperijalističke interese.

Ratni ciljevi na Bliskom istoku daleko nadilaze istrebljenje i protjerivanje Palestinaca. Imperijalističkim silama Izrael služi kao bedem za nametanje njihovih ekonomskih i geostrateških interesa diljem regije i svijeta.

Oslobađanje izraelskog ratnog stroja sastavni je dio napora za eliminiranjem libanonskog Hezbollaha, Hutija u Jemenu i Irana, eskalacije ratne ofenzive protiv Rusije i Kine i ponovne podjele svijeta među imperijalističkim silama.

Postoji samo jedan način da se zaustavi genocid i Treći svjetski rat u razvoju: izgraditi međunarodni masovni pokret radničke klase protiv fašizma i rata i njihovog temeljnog uzroka – kapitalizma.

To je ono za što se SGP i njegove međunarodne sestrinske stranke bore u kampanji za evropske izbore. Pročitajte i podijelite našu izbornu izjavu što je moguće šire! Registrirajte se kao aktivni simpatizer i postanite član naše stranke!

I pridružite se našoj prvoj internetskoj raspravi 16. svibnja u 18:30 gdje ćemo razgovarati o socijalističkoj perspektivi u borbi protiv genocida u Gazi s našim kandidatima Christophom Vandreierom i Gregorom Kahlom.

Loading